3 - 6 har ordet

Besøk på skolen

På torsdagen (i dag) fikk vi besøk av to av Maja og Mathias sine venner fra Norge de heter Margit og Johan. Margit er 9 år og Johan er 6 år. På fredag skal familien til Margit og Maja reise til Gran canaria sammen og bade mye. Når vi kommer tilbake fra Gran canaria skal vi på Justin Bieber konsert sammen. Margit synes det är veldig intressant med alle ulike språk på skolen.

Av: Maja.H og Margit.S

 

Läsutmaningen

Vi ska delta i en läsutmaning på den 6-19 april, där vi tävlar att läsa så mycket tid som möjligt! Det är inte sidorna vi räknar ihop, utan minuterna! Tävlingen är delad i klassgrupperna 0-3, 4-6 och år 7-9. Vi kan vinna: 1a plats: ett presentkort med 500 kr på nätet, andra plats 400 kr presentkort o.s.v tills 5 plats! Vi kan också vinna ett bokpaket från ”Sverigekontakt”.

Av: Edvard Rundberg

 

Vikingatiden

Vi har börjat jobba med vikingatiden.Det var kul. Jag (Filippa) och några andra kollade på tidsdekarna. Det är en film. Den filmen handlar om Tobbi blom som reser till olika tider och i detta fallet så åker Tobbi blom till vikinga tiden. Man får lära sig jätte mycket när man kollar på den som exempel: Hur dom handla saker och byter saker, hur dom betedde sig och hur deras hus såg ut.

Av: Filippa Billbäck

 

Innocensiapark

I parken är det jätte roligt nu! Det har kommit mycket snö.I parken finns det väldigt många roliga backar,det finns:två hoppbackar,fyra normala backar,en sväng backe där man kan svänga in i buskarna och köra vidare i en normal backe och en backe där det är bra att ha en pulkasom kan svänga(för annars åker man in i buskar eller träd).Det är skillnad mot våren som kommer om ett par veckor.Man kan åka pulka och man kan leka att det är hopp race i parken.

Av: Gustaf Linden

 

Rani boat

På engelskan, för ett tag sedan, provade 4-6:an på den så kallade rani boat. Henrik hade tagit med den ifrån Indien när vi hade lov. Det gick till så att man fyllde ett av de två rören som stack ut ur båten med vatten. Sedan fyllde man en tesked, som var gjord av plåt med stearin. När man hadde gjort det, la man teskeden i båten på rören som också var inne I båten. Sedan tände man eld på stearinet i plåtskeden. Det var bara att lägga den i vatten. Det gjorde vi och så väntade vi på resultatet. Det var inget bra resultat! Båten sjönk för den var väldigt brännbar! Men ändå skrattade hela klassen.

Av: Charlotte Kratzer.

 

Elevens val

För två veckor sedan var det elevens val. Vi fick välja något som har med Afrika att göra, te.x pyramider, tempel och djur med mera. Den första redovisningen var förra fredagen. Denna vecka har vi redovisningar på måndag och på fredag. Dom stora har använt A4 papper till sin bok och dom fick göra powerpoint,dom små har använt A5 till sin bok.

Elevens val har varit bra, den bästa på fyra år.

Av: Albin Kromnow

 

Heimkunnskap

Vi har fått i oppgave av Kim i heimkunnskap at vi skal skrive om matkulturer i flere land.

Albin fikk India, Jeg fikk Kina, Amalie fikk England, Chalotte fikk USA, Maja fikk Frankrike og Edvard fikk Italia. Først så skal skrive ned litt fakta om landet f.eks hovedstad, befolkning, språk, religion og penger (valuta). Vi skal skrive om landets matkultur (det landet vi fikk).

 • Hvilke råvarer brukes mye i landet.

 • Fortelle om en høytid (noe de feirer).

 • Påvirker menneskers kosthold av religionene?

 • Skriv en oppskrift på en matrett fra landet.

 

Vi skal gjøre en plakat av landet vårt på et stort ark.

Vi skal bruke datamaskin, lim, saks, blyant.

Vi skal og tegne, klippe, klistre opp informasjon om vårt land påden store plakaten (arket)

Av: Adrian Schwerdt

Write a comment

Comments: 8
 • #1

  Evan Hafer (Friday, 03 February 2017 16:15)


  Thanks for sharing your thoughts on %meta_keyword%. Regards

 • #2

  Kisha Schwein (Sunday, 05 February 2017 01:50)


  Yes! Finally someone writes about %keyword1%.

 • #3

  Lindsy Isreal (Monday, 06 February 2017 16:48)


  As the admin of this web site is working, no hesitation very rapidly it will be famous, due to its quality contents.

 • #4

  Lloyd Volk (Monday, 06 February 2017 16:57)


  Because the admin of this web site is working, no question very rapidly it will be famous, due to its quality contents.

 • #5

  Darlene Ogilvie (Friday, 10 February 2017 00:23)


  Hurrah, that's what I was exploring for, what a stuff! existing here at this weblog, thanks admin of this website.

 • #6

  Berneice Vantrease (Friday, 10 February 2017 00:41)


  This post is genuinely a good one it assists new the web visitors, who are wishing in favor of blogging.

 • #7

  Joie Hinman (Friday, 10 February 2017 04:20)


  Simply desire to say your article is as amazing. The clearness to your publish is just cool and i could suppose you are an expert in this subject. Fine together with your permission let me to snatch your RSS feed to stay up to date with coming near near post. Thank you one million and please keep up the enjoyable work.

 • #8

  Karey Stribling (Friday, 10 February 2017 06:00)


  Hi, yes this piece of writing is really nice and I have learned lot of things from it concerning blogging. thanks.